“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

de Nu e moft in Prajituri, 25 Apr 2014 | 3457 vizualizari

 

Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?

“Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.

Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 1/2 linguriţă sare
  • o lingură rasă de zahăr
  • 150 g făină
  • 4 ouă

CREMĂ- Şarlotă de ciocolată

  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 200 g ciocolată neagră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”:

 

ALUATUL

Pasul 1 Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul. 

Pasul 2 În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas. 

Pasul 3 Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi. 

Pasul 4 Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.

CREMA

Pasul 5 Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul.  

Pasul 6 După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece. 

Pasul 7 Am pus aluatul in sacul de pasticerie si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min.

Pasul 8 Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan