Cozonac

de Daniela96 in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 2911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un pahar de zahar
  • un pic de coaja de lamaie
  • un pic de coaja de protocala
  • un pic de sare
  • un sfert de cubulet de drojdie
  • nuca, stafide sau cacao poti sa pui ce doresti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

  • Pui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna 
  • Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute
  • Apoi le framanti cu lapte ca sa iasa bune pana sa nu se prinda aluatul de mana
  • Le lasi sa dospeasca o ora si pe urma intinzi foaie si pui ce vrei (cacao,stafide, cacao)
  • Si dai focul  pe 250 de grande pana inceapa sa creasca un pic si dupaia il lasam la temperatura mai mica aproximativ 150 sau 200 de grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat