Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 5397 vizualizari

 

Multumesc Fluturas pentru incurajare. Mi-a trebuit mult mult curaj ca sa fac asta! Sunt minunati la gust, insa cred ca ar fi trebuit sa ii framant mai mult timp si sa adaug mai putin ulei. Au iesit cam galbeni :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1,5 kg de faina (eu am folosit Grania)
  • 6 oua
  • 150 gr iaurt
  • 200 ml lapte
  • zahar (dupa gust)
  • zahar vanilat
  • o jumatate de pachet de unt
  • 4-5 linguri cu ulei (pentru framantat)
  • esente de vanilie si rom
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • miez de nuca
  • stafide
  • rahat turcesc
  • crema de ciocolata:
  • 50 gr margarina fulgi de ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • optional 2 linguri cu cacao
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat:

Cernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam la cald, acoperit cu un servet, pana isi dubleaza volumul.

Separat pregatim crema de ciocolata: punem la topit ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram la temperatura camerei, pentru a ramane cremoasa si a o putea intinde pe foaia de aluat. (O metoda mai simpla este sa folosim cacaoa in amestec cu albusurile de ou si putin zahar).

Cand a crescut aluatul, il impartim in patru parti egale. Intindem o foaie de aluat, o ungem cu crema de ciocolata si adaugam miez de nuca (eu l-am copt inainte) . Peste, intindem o a doua foaie, pe care vom pune stafidele hidratate (in apa cu esenta de rom) si bucati de rahat. (La fel procedam si cu celelalte doua parti ramase). Rulam, ii dam o forma spiralata si o asezam in tava de cozonac (unsa cu ulei). Pentru luciu ungem cozonacii cu galbenus de ou in amestec cu putin lapte cald). Se lasa la crescut in tava in jur de 20-30 de minute si se coace apoi la foc potrivit.

Hristos a Inviat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi (de post) -2-