Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 9 Ian 2010 | 17107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 125 g unt
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 760g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 g nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • zahar
  • esenta de rom
  • 2 albusuri
  • lapte
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.

L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))

Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.

Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.

Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .

Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Teo 1

10.01.2010, 23:14

arata bine;ai terminat repede de copt;mie imi ia o zi intreaga pt.8 cozonaci cat fac ,de obicei; miroase in tota curtea asa ca primi2 i-am rupt si impartit imediat;

babi5 1

23.12.2013, 06:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata