Cozonac cu nuci,migdale si stafide

de Copiosus in Prajituri, 19 Feb 2013 | 3697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 galbenusuri;
  • un plic si jumatate de drojdie uscata(cam 10 g.);
  • 100 g. zahar;
  • 200 ml.lapte;
  • 60 g.unt;
  • 500 g faina;
  • o lingurita sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g.nuca;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g.stafide;
  • 3 albusuri;
  • 2 linguri cacao;
  • zahar,dupa gust;
  • esenta de rom.
  • un galbenus si trei linguri de lapte,pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuci,migdale si stafide:

Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, faina si la sfarsit, drojdia. Se foloseste programul de framantat si se asteapta. Dupa terminarea programului, se mai lasa aluatul inauntru o jumatate de ora.

Intre timp se pregateste umplutura. Se macina nucile si migdalele (eu nu le-am facut foarte marunte). Se bat putin albusurile pana devin spuma, se adauga nucile si migdalele, stafidele, zaharul, in functie de cat se doreste de dulce (eu am pus trei linguri de fructoza in loc de zahar), cele doua linguri de cacao si o esenta de rom. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in doua parti. Eu am facut un cozonac impletit si unul rasucit. Pentru cel impletit, se ia o jumatate din aluat, se imparte in doua si se intind doua foi, lungi cat tavile de cozonac. Se ung cu jumatate din umplutura si se ruleaza. Cele doua rulouri se unesc la un capat si se impletesc. Cozonacelul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ia cealalta jumatate de aluat si se intinde o foaie mai mare, se unge cu compozitia ramasa si se ruleaza. Ruloul format se taie pe mijloc, la 5 centimetri de la capat, se desparte si se impleteste.

Cozonacii se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se ung cu amestecul facut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte si se dau la cuptor. Se lasa cam 45 minute la foc mediu, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se scot pe un blat de lemn sau un servet de panza. Se taie, de preferat, dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuci,migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata