Cozonac de post cu nuca si stafide

de mamaieelena in Prajituri, 1 Dec 2010 | 18998 vizualizari

 

De multa vreme am dorit sa incerc acest experiment si iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 0.500 kg faina alba de calitate
  • 250 ml lapte de soia(dar se putea foarte bine si cu apa)
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie(la fiola)
  • 80-90 gr. margarina pentru prajituri
  • un varf de cutit cu sare
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • o mana de stafide
  • miere de albine 1 lingura
  • nuca pisata 80 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu nuca si stafide:

Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina.

In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric.

Se omogenizeaza coca framantandu-se bine si treptat se adauga margarina topita avand grija ca de fiecare data sa se framante foarte energic. Este gata atunci cand se desprinde de pe mana. Se lasa la dospit si cand s-a dublat cantitatea incepem sa-l impletim.

Iin timp ce a stat la dospit se desface nuca cu miere de albine (1 lingura) si un pic de esenta de rom si stafidele . 

Deci toata coca se rupe in trei bucati si se intinde pe masa de lucru dupa ce a fost unsa in prealabil cu ulei, fiecare bucata se va umple cu nuca si se va impleti . Se unge cu margarina o forma de cozonac si in ea se va pune cozonacul pentru dospit . Dupa aproximativ 20-30 de minute se pune la cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura de 200 grade si se pune pentru 20 minute la aceasta temperatura, dupa care se reduce la 180 pentru  inca 20sau 25 de minute. Trebuie incercat cu scobitoarea. Cand se scoate afara din cuptor imediat se unge cu miere, apoi se desface din forma.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao