Cozonac "ochi de pisica"

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 3937 vizualizari

 

Am vazut reteta la bucataras Miuta si am trecut la treaba. Rezultatul? Deeliciossiii

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 300 g nuca macinata
  • 300 g mac macinat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • gem dupa preferinte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "ochi de pisica":

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie.

Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care o ungem cu gem, pe jumatate de foaie punem mac iar pe cealalta jumatate nuca, rulam incet spre interior ambele parti lasam putin spatiu in mijloc pe care il umplem cu albusurile batute spuma si amestecate cu nuca de cocos.

Repetam operatiunea si cu celelalte 3 buc de aluat. Punem cozonaci intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu galbenus de ou si ii punem in cuptorul preincalzit 30 -35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat