Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 29 Apr 2011 | 10281 vizualizari

 

Cand am vazut cozonacul Oanei asa pofta mi-a facut ca de Paste l-am executat. Atat de incantata am fost de felul in care mi-a iesit si de bun ce a fost, incat il voi mai face cu siguranta. Aaaaa........si a fost pt prima oara ca am facut cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 800g faina
  • 1 lgt sare
  • 125g unt moale
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 30g drojdie proaspata
  • Pt. umplutura:
  • 2 albusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g stafide inmuiate in esenta de rom
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide:

Eu nu am o INTELIGENTA asa ca am facut totul manual.

Intr-un vas se cerne faina si se face o gaura in mijloc. Pe margini se presara sarea iar in mijloc se pune untul moale si maiaua facuta din 100 ml lapte, drojdia si zaharul (acestea s-au amestecat in laptele caldut pana s-au dizolvat). Se amesteca usor incorporandu-se faina putin cate putin. 2 oua intregi si 2 galbenusuri se bat bine, se adauga la aluat apoi se pune si restul de lapte si coaja rasa de lamaie. In acest moment incepem sa framantam aluatul cu mana.Si framantam, si framantam pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il lasam sa dospeasca acoperit intr-un loc ferit de curenti de aer cca 1 ora.

Pt umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacaoa, nuca si stafidele inmuiate.

Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in doua. Ungem masa de lucru cu ulei si intindem o parte in forma dreptunghiulara. Jumatate din umplutura o intindem peste aluat dupa care rulam pe lungime. Inainte de a pune in tava tapetata cu hartie de copt il rasucim putin. La fel procedam cu cealalta parte, il punem in tava si lasam sa mai dospeasca inca 45 minute. 

Se unge cu oul bine batut dupa care se presara deasupra zahar. Se da la cuptor pt aprox 35 minute. Iese o minunatie de cozonac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)