Cozonac Rosenkrantz (de post)

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 8224 vizualizari

 

dupa reteta Anei (Ana78), neasteptat de bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr. faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 4-5 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • apa calduta (250 ml)
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 150 gr margarina
  • 200 gr. nuca macinata
  • 6 linguri de zahar
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz (de post):

Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat.

La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand nu se mai lipeste de maini ne oprim cu framantatul.

Intindem aluatul pe masa infainata, acoperim foaia obtinuta cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana pregatim umplutura si caramelul.

Umplutura: Mixam margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul (5 minute la viteza mare a mixerului)

Caramelul:eu am folosit tigaia dry cooker; caramelizam zaharul (la cuptor), apoi ungem peretii tigaii cu acest caramel si lasam deoparte sa se raceasca (respectiv intareasca zaharul caramelizat).

Revenim la foaia intinsa si lasata la dospit. O ungem cu crema (de margarina+zahar) apoi presaram nuca macinataavand grija sa formam un strat uniform. Presam usor nuca cu palmele (sa se lipeasca de crema), apoi rulam aluatul si il taiem in 8 bucati.

Asezam bucatile (cu taietura in sus in tigaia dry cooker, mai lasam la dospit inca 30 min,dupa care dam tigaia la temperatura moderata in cuptor pentru  45 minute.

Dupa scurgerea timpului de coacere rasturnam cozonacul pe un platou sau pe o tava cat e fierbinte, altfel se intareste caramelul si ingreunam operatia de scoatere din tava /tigaie.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

claudiaO 1

25.11.2013, 09:27

Am facut si eu reteta si e super bun!

Cris2711 1

25.11.2013, 16:03

Fain mai arata

diaconta 1

25.11.2013, 18:40

Bun si foarte aratos cozonacul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca