Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

de Carmen in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 3461 vizualizari

 

Stau de multe ori si ma gandesc cate fumuri aveam si eu in cap la tinerete , cu cata infrigurare cautam retete noi si cum caut acum caietele vechi de retete. Talentul ar trebui sa apara atunci cand iti doresti sa readuci la viata o reteta dar sa o imbraci modern.

Cum altfel mergea bucata mea de cozonac?

Cu o cafea buna si aburinda.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 30 gr drojdie ( am pus un pliculet si un pic de drojdie uscata )
  • 300 ml lapte ( l-am incalzit usor )
  • 1 ou ( l-am batut ca pentru omleta cu praful de sare )
  • 1 praf de sare4 linguri cu ulei ( le-am pus in lapte si le-am incalzit impreuna)
  • 3 linguri de zahar ( Am folosit 3 linguri de green sugar )esente / miroase le zicea bunica mea (coaja de portocala, lamaie, esenta de vanilie si o jumate de baton de vanilie in lapte) .
  • Rezulta 2 cozonacei.
  • pentru umplutura:
  • - miez de nuca tocata grosier
  • - 1 lingura de green sugar
  • - un cubulet de unt moale pentru uns
  • pentru glazura:
  • - 3 linguri de green sugar
  • - 1 lingura de apapentru cel normal aceleasi cantitati ca mai sus dar cu zahar normal
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal:

Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu indulcutor greensugar

Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul.

Am infoliat vasul si sincer, mi-am vazut de alte` alea prin casa. Cand m-a lovit "piticul" si m-am gandit : ce ziceau aia de la Green Sugar? Ca nu se schimba proprietatile la procesare termica? Ia sa vedem daca au dreptate! Am pus alt zahar green - 3 linguri la caramelizat cu un strop de apa. Rezultatul nu a fost identic cu cel al zaharului normal ca aspect, dar inegalabil ca gust. E un pic mai deschis la culoare si avea tendinta sa se albeasca cand se racea, Am imbracat o craticioara in zaharul green caramelizat si am facut acelasi lucru cu alta craticioara cu zahar normal pentru comparatie. Si cat am lasat la racit zaharul. In timp ce cel normal paraia de zor, cel green era cuminte. Aluatul meu era de o frumusete rara. 

Am intins cele 2 foi pe rand. Am dat cu unt, am presarat nuca si zahar normal pe unul si greensugar pe celalalt. Am rulat, am taiat rondele si le-am pus in cele 2 craticioare fara sa le incurc.

Care e diferenta? Vedem cand rasturnam. Si rasturnam repede dupa ce coacem ( aprox. 30 minute la 175 de grade, functie si de cuptor) ca sa nu se intareasca zaharul caramel.

Gustativ - eu zic nicio diferenta in timp ce sotul meu ( Ursul pentru cunoscuti) a declarat raspicat ca celalalt e muuult mai bun (adica cel cu green sugar si la suprafata, caci  aluatul a fost acelasi)

Hai, sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

01.09.2016, 21:19

O bucatica calda, nu as refuza

Panacris 1

02.09.2016, 09:35

mirela0911 1

03.09.2016, 19:26

As servi o bucata dimineata la cafea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert La Galette des Rois - Placinta Regilor