Crap prajit cu sos de rosii si capere

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 18 Aug 2013 | 7140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajit
  • 4 felii crap
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 3 linguri cu capere
  • 4-5 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos de rosii si capere:

Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste.

Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa  care  se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a indeparta surplusul de faina. Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim bucatile de peste la foc mediu pe ambele parti pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite.

Scoatem bucatile de peste astfel prajite pe hartie absorbanta.

In timp ce pestele este la prajit ne ocupam de sos. Spalam si apoi decojim rosiile .Le pasam. Intr-o tigaie punem ulei la incins, zdrobim usturoiul si il punem la calit. Adaugam rosiile pasate si apoi pe rand zeama de lamaie,caperele,zaharul si foile de dafin. Amestecam si lasam sosul sa fiarba si sa scada circa 10 min. dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam sosul sa se racoreasca si apoi il turnam intr-o sosiera. Servim pestele alaturi de sosul de rosii si capere si de o garnitura. Eu am ales drept garnitura cartofi noi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos de rosii si capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras prajit