Crema de biscuiti simpli si caramel(Thermomix)

de maslinutza in Dulciuri, 11 Iul 2012 | 6082 vizualizari

 

Se poate folosi la torturi,prajituri..

 

INGREDIENTE

  • 120 gr de biscuiti simpli
  • 100 gr zahar
  • 30 gr de caramel
  • 500 gr smantana pt frisca
  • 500 gr lapte
  • 1 plic de gelatina neutra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de biscuiti simpli si caramel(Thermomix):

Se pun biscuitii in vas si se programeaza 7 secunde, viteza 7. Se adauga restul ingredientelor si se programeaza 9 minute la 100 grade si viteza 4. Se varsa in recipientele alese si se pune la rece minim 4 ore.

Traditional:

-se maruntesc biscuiti;

-intr-o cratita se pune laptele la incalzit;

-odata incalzit laptele se pune smantana,gelatina,biscuitii,caramelul mestecand incontinuu pana se ingroasa crema(9 min);trebuie sa ramana asemanatoare cremei bechamel,ea se intaraseste cand se raceste.

-se varsa in recipientele alese si se pun la rece min 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de biscuiti simpli si caramel(Thermomix)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti