Crema de zahar ars

de ReteteleBunicii ro in Prajituri, 28 Dec 2009 | 6693 vizualizari

 

In familia Mielus este una dintre retetele “clasice” ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata :D ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
  • 1 litru de lapte
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.

Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.

Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.

Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.

TIPS-URI

1

Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide