Crema de zahar ars

de Ioana in Dulciuri, 29 Iul 2010 | 5780 vizualizari

 

Ador crema de zahar ars si m-am rugat de gospodinele din casa sa ma invete.:)

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • arome (vanilie sau lamaie)
  • 1 lingurita zeamil
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  Intr-o craticioara de un litru se pun cele trei linguri de zahar la caramelizat .Dupa ce zaharul s-a caramelizat se tapeteaza cratita cu el.

Ingredientele se pun in vasul de mixer si se amesteca. Se toarna deasupra zaharului ars. 

Se ia o cratita mai mare ,se pune apa si in ea se pune craticioara cu compozitia pentru crema.

  Se pune in cuptor circa 30-35 minute.

TIPS-URI

1

Crema este gata cand se desprinde usor de marginea cratitei.

2

Se rastoarna dupa ce s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Laly 1

29.07.2010, 14:04

Si tanara si talentata,bravo

Bucataras Medi 1

29.07.2010, 18:10

Felicitari Ioana!.............ce mandrii trebuie sa fie parintii de tine..............

Teo 1

29.07.2010, 22:53

Ioana, crema de zahar ars este facuta de o gospodina cu experienta , dar tu vad ca indraznesti, nu gluma !nu cumva a venit timpul sa le rasfeti tu pe bunicute?bravo !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria