Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 19 Iun 2019 | 2929 vizualizari

 

Un alt desert delicios, numa' bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune  Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente.
Recomand forme de ramekin, speciale pentru creme brulee!
Eu nu am avut. Am pus intr-un vas mai mare. Acest lucru a schimbat timpul de preparare, asa ca eu va voi scrie reteta corect, pentru forme mici, individuale.

 

INGREDIENTE

  • 250 smantana dulce/frisca grasa, peste 28% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • un plic de zahar vanilinat
  • un varf lingurita scortisoara
  • un varf lingurita nucsoara
  • zahar tos, cat mai fin, pentru caramelizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune:

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca.

Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati.

Pregatiti aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune

Turnati 250 ml apa, apoi puneti gratarul de inox.

Distribuiti compozitia de creme brulee in cantitati egale, in forme de ramekin.

Imbracati formele in folie de aluminiu si le asezati pe gratar. Puteti sa le puneti si suprapuse.

Montati capacul aparatului si inchideti supapa.

Setati timpul, Manual, presiune inalta, 10 minute. Porniti aparatul.

In momentul in care timpul a expirat lasati inca 10 minuute "la odihna", apoi deschideti supapa si lasati sa se elibereze aburul.

Lasati formele in vas, pana cand s-au racit complet, apoi le transferati la frigider pentru minim 4 ore.

Le scoateti, presarati zahar tos deasupra si, cu ajutorul unui arzator de bucatarie, il caramelizati.

Lasati inca 5 minute la rece, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune