Cremes cu lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 5978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 1 l lapte
  • 11 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu lamaie:

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.

Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.

Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului. 

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama si coaja de lamaie si omogenizam.

Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes