Cremsnit (Cremes)

de La Ancuta in Prajituri, 31 Oct 2010 | 35133 vizualizari

 

special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)

Pap:

  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (Cremes):

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.

Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele.  Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.

Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.

Pentru crema:

Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.

Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.

Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.

 

TIPS-URI

1

Imi place reteta aceasta de foi pentru ca nu trebuie impachetate si intinse de mai multe ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (Cremes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

delicios!!!

Adinacarla 1

02.11.2010, 19:47

wow ce bunatate aici la tine

La Ancuta 1

02.11.2010, 20:22

Vanilla, Adinacarla va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose colorate