Creveți gratinați cu spanac

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 20 Ian 2013 | 3487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • 150 ml vin alb sec,
  • 200 ml apă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 300 g creveți,
  • 1/2 lămâie,
  • 300 g spanac congelat,
  • 1 lingură unt,
  • 50 g cașcaval,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveți gratinați cu spanac:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.

Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :( Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.

Preîncălzim cuptorul la 200 grade C. Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii. În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.

Servim fierbinte cu multă pâine.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți gratinați cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

21.01.2013, 11:52

Eu și spanacul gătit nu suntem cei mai buni prieteni, dar din creveți aș gusta!

- Andreea - 1

21.01.2013, 20:16

eu as gusta din spanac si nu din creveti

elucubratiiculinare 1

21.01.2013, 22:25

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de creveti