Creveti cu furnici in copac

de cristinne in Fructe de mare, 19 Dec 2011 | 5687 vizualizari

 

Creveti cu furnici in copac ( adica paste din orez..delicioaseeeeeeeeeeeee )

 

INGREDIENTE

  • creveti decorticati: 1 kg
  • paste din orez;
  • unt;
  • sos soia
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu furnici in copac:

Se spala crevetii. Se trec ff repede printr-o ploaie de faina, cat sa ii pudreze usor la suprafata. Se pune un cub mai mare de unt la topit intr-o tigaie si se adauga 3, 4 catei de usturoi (zdrobiti usor sg data} pt a-si lasa aroma in unt. Se scot cateii de usturoi inainte sa se rumeneasca usor si se adauga crevetii calindu-se usor si acoperindu-se cu un capac la foc minim pana se fac.

Se pune la fiert apa.. cand apa clocoteste de adaga pastele de orez si se lasa fix 3 minute  ca altfel devin prea moi si se transforma in aluat moale :) (am patit-o pt ca nu am mai citit pe punga data trecuta si le-am fiert normal -10-12 minute si a iesit dezastru).

 Se scurg si se clatesc cu apa rece. Optional pt o aroma mai puternica... se calesc si aceste paste in unt cu usturoi ca si crevetii. La final insa se adauga si sos de soia acestora. Sotului mei i-am tocat si niste ardei iute ca cica merge mai bine cu 'picant' la el :)). Oricum Ies dementiale. Un gust delicios- noi am fi mancat un camion de creveti cu 'furnici in copac'

TIPS-URI

1

pastele de orez se tin fix 3 minte in apa clocotita...nu mai mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu Tagliatelle