Creveti cu spaghetti

de oanapl in Fructe de mare, 4 Iun 2021 | 3318 vizualizari

 

Dacă sunt în criză de timp și vreau să pregătesc ceva rapid și delicios, pastele cu fructe de mare mă scot întotdeauna din încurcatură. Fetele mele adoră această combinație.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei măsline
  • 250 g creveți (congelați)
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 200g paste (spaghetti)
  • pătrunjel verde
  • 30g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu spaghetti:

Usturoiul curățat îl feliezi.

 Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să fiarbă câteva minute, atât cât să scadă vinul și să se evapore.
Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește  adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert scurgi bine de apă și le adaugi în tigaie peste fructele de mare. Amesteci ușor și le lași 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi oprești focul. Presari pătrunjelul tocat mărunt și felii de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu spaghetti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe de mare cu maioneza