Creveti in sos de unt si vin

de Panacris in Fructe de mare, 19 Iun 2022 | 7187 vizualizari

 

 
O rețetă simplă dar tare gustoasă. Din acest caz nu am avut și poze intermediare. Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris ;)
https://retete.panacris.ro/recipes/creveti-in-sos-de-unt-si-vin/

 

INGREDIENTE

  • Creveți nedecorticați cca. 1000 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.
  • Pătrunjel frunze pentru servire.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de unt si vin:

Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece.

Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de fontă, se pune untul la topit, până se obține o ușoară caramelizare, apoi se adaugă creveții curățați se lasă cca. 2 minute să se gătească, se adaugă vinul la temperature camerei și se lasă la gătit la foc mic până ce scade sosul.

Creveții se servesc fierbinți împreună cu sosul și asezonate cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Simplu și delicious.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de unt si vin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti