Creveti in sos rosu

de susu in Fructe de mare, 22 Apr 2021 | 3574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr creveti congelati
  • 1 cana de vin alb
  • 1 ardei capia
  • 1 fir de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lg pasta de rosii
  • Cateva felii de legume optional
  • Ulei de masline
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos rosu:

Tocam ceapa si ardeiul marunt. Calim usturoiul zdrobit apoi adaugam partea alba de la ceapa, urmeaza capia si partea verde a cepei, sare si piper. Eu am pus si cateva bucatele de radacinoase pentru a-i da un gust mai bun.

Urmeaza crevetii, eu am folosit fructe de mare diverse dar e mult mai buna cu creveti. Dupa ce le-am calit, punem vinul. Lasam sa fiarba cateva minute apoi adaugam pasta de rosii si lasam sa se lege un sos. Punem patrunjel si inchidem focul. Nu lasam foarte mult pt a nu se evapora sosul care e foarte bun.

Dupa ce am inchis focul am pus 1 lgt curry si 1 lgt curcuma dar sosul este mai bun fara ele. Servim cu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu paste, in sos de rosii