Creveti simpli

de Brindusa in Fructe de mare, 21 Noi 2010 | 7571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti simpli:

Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)

Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.

Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii

Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.

Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina

Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn

Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.

Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.

Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.

Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.

Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.

Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti simpli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salată cu creveţi