Crumble cu prune si mango

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Aug 2011 | 3675 vizualizari

 

Crumble cu prune si mango este un desert foarte bun, care poate fi facut si cu alte fructe, in functie de sezon si preferinte

 

INGREDIENTE

  • 6 prune
  • 1 mango
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 60 g unt + 1 lingura unt pentru uns vasul
  • 60 g faina
  • 60 g zahar
  • frisca – optional – pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune si mango:

Sa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango. Ce ziceti?

Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe fundul vasului. Presaram scortisoara si zaharul brun, apoi le punem in cuptor pentru 10-15 minute, pana se topeste zaharul si fructele lasa sirop.Intre timp pregatim toppingul amestecand untul rece cu faina si zahar, astfel incat sa arate ca un aluat faramicios. Scoatem vasul din cuptor si presaram firimiturile de aluat. Lasam sa se coaca timp de 35 minute.

Servim crumble cu prune si mango cand se raceste cu frisca, inghetata de vanilie sau simpla, asa cum  servesc eu la micul dejun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc dentistutza!

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc mamaieelena!

ionela2682 1

11.08.2011, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea