Cuib de carnati cu pilaf

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2014 | 2936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg.carnati de casa afumati
  • 4 oua
  • 3/4 de cana cu orez
  • 3 linguri cu bulion concentrat
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 frunze dafin
  • O rosie
  • 4 linguri cu ulei
  • Sare,piper
  • Muraturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de carnati cu pilaf:

Punem orezul la fiert intr-o ctatita.Intre timp spalam legumele si (ceapa taiata fideluta,morcovul dat pe razatoare,rosia taiata cubulete) le punem intr-o tigaie cu ulei incins.Cand s-au calit,adaugam bulionul si amestecam totul 3-4 min.Stingem treptat cu 2 cani cu apa pt.a avea mai mult sos.

Taiem carnatul cam la 30 cm.lungime si il prajim,dupa care facem 4 ochiuri.Cand otezul e aproape fiert si apa a scazut,turnam sosul de bulion,sarea,piperul,frunzele de dafin si amestecam pana orezul e fiert.

In farfurii asezam carnatul ca un cerc ,in mijlocul lui punem pilaful iar peste el,in mijloc ochiul.

Facem astfel 4 portii care se pot servi cu muraturi,alaturi de paine sau mamaliguta aburinda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de carnati cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bunica 1

28.02.2014, 13:53

Tare-mi face cu ochiul orezul,nici carnatii nu sunt de aruncat!

MotanLaOale 1

28.02.2014, 16:10

Rocsi 1

28.02.2014, 21:33

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit