Cuib de viespe cu nuca

de alexandra26 in Prajituri, 3 Feb 2015 | 21889 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg + 2 linguri faina
  • 4 oua (eu am folosit 3)
  • 1 cana lapte (250 ml)
  • 250 gr + 2 lingurite zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare

Umplutura:

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr miez nuca macinat
  • 5 linguri zahar

Sirop:

  • 125 ml lapte (½ cana)
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe cu nuca:

  1. Intr-un bol se dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar in apa calduta si se adauga cele 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa la dospit 15 min.
  2. Intre timp intr-un alt vas, mai incapator, se amesteca laptele, zaharul si ouale. La acestea se adauga drojdia dospita si se omogenizeaza. Peste mix-ul obtinut se adauga faina si sarea. Se incorporeaza treptat. Se va obtine un aluat elastic si nelipicios.
  3. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa sa creasca intr-un loc cald, timp de 1 ora.
  4. In acest timp se freaca, cu ajutorul unei linguri, untul cu cele 5 linguri de zahar.
  5. Aluatul dupa ce a crescut se imparte in 2 si din bucatile rezultate se intinde cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt si apoi miezul de nuca. 
  6. Foaia se ruleaza strans in forma de sul. Cu un cutit ascutit bine se taie din sulul obtinut bucati de aproximativ 2 degete grosime. Bucatile de cuib de viespi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele si dupa se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut intr-un loc cald timp de 30-40 min.
  7. Tava merge la cuptor, care a fost incins inainte, timp de 30-40 min (depinde de cuptor, verificati din cand in cand), la foc mic. Cu 10 min inainte de a le scoate din cuptor se ung cu siropul rezultat din amestecarea laptelui cu zahar si esenta de vanilie. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu miere de albine (este optional)

TIPS-URI

1

Sirop se poate face si mai mult, dupa preferintele fiecaruia, la fel si nuca se poate pune mai multa. :)

2

Se poate face si cu drojdie proaspata. 50g la 1 kg faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

alexandra26 1

05.02.2015, 12:09

woow ce multe ai facut Teo ai avut si ajutoare

Ksenya 1

23.02.2015, 20:04

bine ai venit Alexandra!

-Licurici- 1

07.07.2015, 12:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cofetarie