Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)

de antonelamaka in Prajituri, 30 Iul 2013 | 20236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 600 gr faina
  • 1 cub drojdie cruda (sau un pachetel drojdie uscata)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • zahar
  • un praf de sare
  • 400 gr miere
  • nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere):

Pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald (atentie, nu fierbinte), iar drojdia dizolvata, se adauga peste oua si faina si se framanta pana se incorporeaza faina. Uleiul se pune la incalzit si se toarna peste aluat, incins. Aluatul se "bate" aproximativ 5 minute cu pumnul, apoi se lasa la crescut.

Cand e gata crescut aluatul, se imparte in 2 si se intinde o foaie care se unge cu miere si se presara nuca; se ruleaza si se "feliaza". Se unge o tava cu ulei, se pun melcisorii si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata, se ung cu miere pentru a se rumeni frumos. Pana se rumenesc cu mierea, puteti pregati a doua foaie.

TIPS-URI

1

Reteta pentru aluat este cea pentru cozonac. Daca va place mai tare aluatul, folositi mai multa faina.

2

Nuca puteti folosi in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca