Cum pastram tartufo?

de Bya Ralu in Conserve, 16 Aug 2015 | 4461 vizualizari

 

Tartufo-Trufa arata ca un tubercul, creste in pamant si se recolteaza cu ajutorul cainilor dresati. Poate fi alb sau negru.
Are o aroma particulara si se gaseste mai greu, cel alb este foarte scump.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucatele tartufo proaspat
  • orez
  • 1 borcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum pastram tartufo?:

Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce.

Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce.

Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata.

Se pot de altfel si congela in bucati de hartie.

Eu am folosit alta metoda, in borcanul uscat punem orez, iar bucatile de tartufo le punem printre orez, inchide bine capacul si il tinem in frigider.

Cand avem nevoie scoatem cate o bucatica si lasam borcanul in continuare la rece.

Se da pe razatoare, se foloseste la paste, carne, risotto, oua, pentru prepararea sosurilor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram tartufo?" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt pentru iarna