Cum se face coliva

de nadina73 in Mancaruri de post, 14 Mar 2010 | 16876 vizualizari

 

Cum se face coliva, rapid si usor de preparat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg grau
  • 3 cani de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2,5 litri de apa
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • putina esenta de rom
  • stafide
  • nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Se spala bine graul si se pune sa stea 2-3 ore in apa sa se inmoaie putin, apoi se spala bine si se pune la fiert.

Intre timp se pune apa cu zaharul sa fiarba bine, apoi se adauga graul si se fierbe la foc mic 2-3 ore pana scade apa bine si ramane mai gros, apoi se amesteca cu ingredeantele de mai sus: coaja de lamaie, vanilie si rom si se decoreza pe un platou dupa placul vostru cu stafide, nuci, ciocolata, bombonele, nuca de cocos.

E Postul Pastelui si se face multa coliva in aceasta perioda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

anomisana 1

22.03.2011, 16:32

Nadina, multumesc pentru aceasta reteta. Mama facea coliva foarte buna dar nu am invatat reteta zicand mereu ca mai am timp sa invat asa ceva. Acum este prea tarziu pentru reteta mamei. Sper sa imi iasa coliva dupa reteta ta, caci de acum va trebui sa fac mereu.

catalina79 1

24.03.2011, 22:31

La inceputul retetei spui ca se pune graul la fiert in apa cu sare,iar apoi spui ca se adauga graul in apa cu zahar care fierbe .
NU INTELEG!
Se scoate graul din apa cu sare si se adauga in apa cu zahar sau cum!?

coliva 1

17.05.2013, 22:41

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva