Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 23 Mai 2017 | 59175 vizualizari

 

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

 

INGREDIENTE

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face Sosul Alfredo pentru paste:

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. 

In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.

Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.

Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

 

 

TIPS-URI

1

Recomand un catel de usturoi. Daca va place un gust mai intens totusi, puteti pune doi.

2

La servire, puteti adauga extra parmezan daca doriti.

3

Exista variante de Alfredo in care se pune vin alb, sau ceapa verde, galbenus de ou sau o cantitate considerabila de piper. Aceasta e varianta mea, si spun ca merge de minune cu paste sau cu pui. Si e rapid ! Extrem de rapid !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

26.06.2017, 09:39

VI 1

09.12.2018, 08:05

SUPEEER!

andipanda 1

15.01.2020, 22:12

E un sos superb pe care sa-l faci o data pe luna, daca nu vrei sa te faci cat dulapul. Sau zilnic, daca nu iti mai pasa.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa