Curcan la cuptor cu garnitura de orez

de adriana_bobu in Curcan, 2 Ian 2011 | 10189 vizualizari

 

Delicios.......

 

INGREDIENTE

  • un curcan de cca 4Kg
  • 300 g orez
  • o ceapa
  • o punga cu amestec de legume(morcov, mazare, ardei,porumb)
  • 2 linguri vegeta
  • 100 g unt
  • sare, piper, rozmarin, cimbru, sos de soia
  • 250 ml vin alb
  • o lingura miere albine
  • zeama supa 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor cu garnitura de orez:

Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am asezat intr-o tava in care fac deobicei friptura....si l-am uns cu toate mirodeniile : sos de soia, sare, piper, rozmarin, cimbru si cu mierea dizolvata in putina zeama de la carne.L-am pus in tava cu cca 250 ml  supa, l-am mai uns cu putin unt  si l-am dat la cuptor. Din cand in cand (cam la 20 min il mai scoteam din cuptor pentru a-l intoarce pe ambele parti si a-l "insiropa" cu sosul din tava iar dupa aproximativ 2 ore l-am stropit cu vinul alb ....iar sotul meu a adaugat (asa pentru decor) doua mere carora le-a scos cotorul si le-a umplut cu stafide. A fost o idee foarte buna , s-au combinat foarte bine cu curcanul....

Intr-o tigaie am pus unt si am tras ceapa tocata marunt. Apoi am adaugat amestecul de legume, si dupa ce s-au imprietenit toate componentele am adaugat orezul bine spalat, untul, vegeta si cca 500 ml supa. Dupa ce a scazut bine orezul, l-am acoperit si l-am dat deoparte de pe foc. 

Dupa ce curcanul a fost gat ...adica s-a rumenit, l-am pus pe un platou cu garnitura de orez. A iesit o grozavie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

ionix 1

03.01.2011, 15:34

super! şi ai mei au avut curcan.... au avut unul de la ţară.. tare bun e curcanul

adriana_bobu 1

03.01.2011, 15:37

vanilla,ligia,ionix

lilik 1

03.01.2011, 17:03

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici