Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi

de bucatarasa in Mancaruri de legume, 14 Mai 2024 | 473 vizualizari

 

Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi este o mancare delicioasa si aromata, cu origini in bucataria indiana, care combina legumele proaspete sau congelate, cu diverse condimente si lapte de cocos sau alte ingrediente lichide.

Aceasta mancare poate fi adaptata in functie de preferintele individuale si de disponibilitatea ingredientelor. De obicei, curry-ul vegetarian include o varietate de legume, cum ar fi morcovi, cartofi, mazare, broccoli, ardei, spanac, dovlecei sau dovlecei, insa lista poate continua in functie de sezon si preferinte personale.



Condimentele joaca un rol crucial in a conferi curry-ului vegetarian aroma si gustul sau distinctiv. Acestea pot include pasta de curry, turmeric, coriandru macinat, chimen, ghimbir proaspat sau uscat, seminte de mustar, garam masala si multe altele. Combinatia lor poate varia in functie de reteta specifica sau de preferintele personale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 2 cartofi, taiati cubulete
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 cana de mazare congelata
  • 2 rosii mari, taiate cuburi
  • 1 cana de lapte de cocos
  • 2 linguri de pasta de curry (sau dupa gust)
  • 1 lingura de ulei de cocos sau ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Coriandru proaspat pentru garnisit (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi:

Cum se prepara Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau o cratita mare la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin moi si aurii, cam 3-5 minute.

Adaugati pasta de curry in tigaie si gatiti-o timp de 1-2 minute, amestecand constant, pentru a elibera aromele.

Adaugati morcovii si cartofii cubulete si gatiti timp de aproximativ 5 minute, amestecand in mod regulat.

Adaugati rosiile cubulete si mazarea si amestecati bine. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 minute sau pana cand legumele sunt moi.

Adaugati laptele de cocos in tigaie si amestecati bine. Lasati sa fiarba inca 5-7 minute.

Gustati si ajustati gustul cu sare si piper, daca este necesar.

Serviti curry-ul vegetarian cald, garnisit cu frunze proaspete de coriandru sau cilantro, alaturi de orez sau paine naan. Recomandam si curry caraibian.

Aceasta reteta este foarte versatila, asa ca nu ezitati sa adaugati sau sa eliminati legumele dupa preferintele dvs. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza la cuptor