Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

de cristinne in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2010 | 10289 vizualizari

 

Cus cus-ul cica este mancare tipic africana. Am incercat si eu pt prima data, ca si garnitura pt peste si tin sa va spun ca mi-a placut fff tare! Seamana cu orezul dar este altceva (la gust e cam ca pastele fainoase asa, pt ca e facut pana la urma tot din faina de grau dar e ceva nou)

 

INGREDIENTE

  • cuscus (sau kuskus) - 1 cana;
  • condimente (sare, piper, ienibahar, oregano, curry)
  • peste - cod;
  • 1morcov;
  • 1 telina mica,
  • 2cepe mici;
  • ulei de masline;
  • verdeata;
  • pt sos, optional:
  • sos de rosii,
  • condimente,
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu peste si sos iute-dulceag:

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva minute. Se adauga apoi morcovul si telina taiate bucatele si se toarna apoi 3 cani de apa. Se lasa la fiert amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa ce cus cus-ul s-a inmuiat si nu mai e tare, inseamna ca a fiert. Se scoate cu o spatula si se pune pe platou, adaugandu-se si amestecand apoi impreuna si condimentele ( sare, piper, oregano, curry) cu verdeata (marar si patrunjel fin tocat)

Sosul iute dulceag (optional): se pune intr-o tigaie sos de rosii si 1 lingura de ulei de masline, impreuna cu toate condimentele: 1 foaie de dafin, 2,3 boabe ce ienibahar, piper, sare, 2,3 catei de usturoi si boia de ardei dulce si iute. Se amesteca continuu la foc mic pret de cateva minute.

Pestele: se prepara la alegere: la tigaie prajit, la gratar sau la cuptor. Eu l-am pegatit la tigaie la teflon cu o lg de ulei, pt ca nu aveam timp.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu peste si sos iute-dulceag" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu peste afumat