Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

de vio_dreams in Prajituri, 15 Noi 2013 | 76013 vizualizari

 

Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie, dar putin mai cu mot, adica, verde de suparare :P O prajiturica renumita, perfecta pentru petrecerile aniversare, se face foarte usor si este absolut delicioasa. Blatul meu e verde fiindca am folosit cocos verde, voi insa puteti folosi pentru prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie, cocos alb, sau de ce nu chiar rosu pentru diversitate :D Daca nu agreati macul puteti sa il inlocuiti cu cocos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

  • pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 50 gr cocos (al meu a fost verde)
  • 6 linguri faina
  • pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 gr unt
  • pentru blatul de biscuiti
  • 150 gr biscuiti
  • 200 ml cafea (eu am facut ness)
  • pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie:

Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.

Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Adaugam macul si cocosul. 

Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)

Dam la cuptor pana se rumeneste usor, eventual puteti face testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din tava si desprindem hartia de copt de pe fund.

Cat sta blatul in cuptor pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin  isi dubleaza volumul. Le punem intr-un vas si adaugam peste ele laptele si praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase usor. Atentie, amestecati tot timpul ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.  Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se vede fundul vasului, ca in imaginea de mai jos crema este gata. Lasam deoparte sa se racoreasca.

Mixam untul pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata.

Intindem crema peste blat.

Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Eu am avut ness, voi faceti ce va place.

Trecem biscuitii rapid prin cafea apoi ii asezam deasupra prajiturii pana acoperim toata suprafata.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin. Omogenizam si intindem glazura deasupra prajiturii.

Dam la frigider peste noapte.

O alta alegere pentru un desert renumit, delicios, este si Prajitura Fanta sau prajitura frantuzeasca

Si Prajitura Alba ca zapada este o reteta clasica, indragita de multi dintre noi.

TIPS-URI

1

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare operatiune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie