Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

de lucy2002 in Prajituri, 28 Noi 2019 | 10343 vizualizari

 

O prajitura de post cu mere foarte, foarte, buna!  Am avut pe langa mine pofticiosi care nu au avut rabdare sa se racoreasca prajitura si sa o portionez frumos, asa ca, asta-i rezultatul :D
Un adevarat deliciu de post pentru care cu siguranta ingredientele le aveti deja in casa: ulei, apa minerala, faina, mere
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:
  • ALUAT
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 550-600 gr faina alba ( depinde de tipul de faina poate intra mai mult sau mai putin)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 1,300 kg de mere
  • 100 gr de zahar ( sau dupa gustul vostru)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. 

Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse.

Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam vreo 10 minute pana sunt inmuiate bine. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat, scortisoara si amestecam bine, lasam sa se racoreasca.

Trecem la prepararea aluatului pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul si zaharul si mixam foarte bine pana se dizolva zaharul si compozitia va avea consistenta de unt topit. Adaugam sarea, praful de copt, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam pe rand faina, framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Scoatem aluatul de la figider (dupa ce a stat 30 minute) si-l impartim in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului (dam forma tavii in care coacem prajitura) dupa care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc foaia cu o furculita, punem merele si le intindem uniform pe toata suprafata foii.  La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat, o intindem si revenim cu ea peste stratul de mere. Acelasi procedeu, intepam foaia cu furculita din loc in loc cu atentie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade si o lasam 30-35 minute sau pana devine aurie.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine pentru a fi portionata frumos.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat  si ...pofta buna!

Mai puteti incerca si Prajitura cu mere - de post sau varianta cu foi pentru Prajitura de post cu mere

Delicioasa si usor de facut, in doar cativa pasi simpli este si Prajitura de post cu mere si nuci

 

TIPS-URI

1

lasati prajitura sa se racoreasaca, apoi o portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (aluat dospit)