Desert Baigli

de mimmi in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 56702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 15-20 g drojdie 
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte, 
  • 500 g mac macinat
  • 16 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • plus un ou pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baigli:

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati.

Pentru umplutura:

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva. Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca. La fel procedam si cu macul.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire.Se pune compozitia de nuca si se ruleaza. La fel procedam si pentru cel cu mac.Din acesta compozitie vom face 2 cozonaci.

Punem cozonacii intr-o tava tapetata si ii ungem cu un ou batut. Ii dam la cuptor pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mimmi 1

04.10.2013, 15:57

Laura, il poti face cu nuca daca nu iti place macul

MariShin 1

09.04.2018, 10:01

se fac trei foi, dar ies 2 cozonaci!
se fac trei foi, dar avem 2 umpluturi!

mimmi 1

10.04.2018, 22:26

MariShin, ies doi cozonaci din compozitia de aluat. 1 cu nuca si doi cu mac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine