Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

de Catalina L in Dulciuri, 13 Mar 2018 | 2624 vizualizari

 

Ce-mi plac biscuitii cu fulgi de ovăz, sunt ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare..
M-am inspirat de la reteta Biscuiti australieni ANZAC.
Acesti biscuiti au devenit celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.  
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/biscuiti-cu-ovaz-si-mango-uscat.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 80 g de alune macinate
  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 60 g mango uscat
  • 20 g de apa calda
  • 80 g fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 140 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat:

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz.

Taiati mango-ul uscat in bucatele.

Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de ciocolata.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci.

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 -20 de minute in cuptorul incins la 180°C.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Bun biscuit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post