Desert budinca de cozonac

de Bucataras in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 5063 vizualizari

 

Azi vin cu o sugestie pentru un desert rapid si surprinzator de bun, o budinca de cozonac. Intotdeauna mai ramane dupa Sarbatori un cozonac, sau macar cateva felii cu care chiar nu te mai poti lupta, dar e si pacat sa il arunci. Asa ca, solutia salvatoare e budinca de cozonac. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • stafide
  • rahat
  • nuci
  • merisoare
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac:

Taie cozonacul in cuburi. 

Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. 

Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. 

Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie, incorporand bine. 

Pune vasul la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor budinca. 

Lasa la racit budinca si pudreaza inainte de a o servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de cappuccino si krantz