Desert budinca reciclata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 6 Ian 2022 | 3051 vizualizari

 

Reteta mea de început de an este o reciclare a resturilor de dulciuri ramase de la sărbători, drept pentru care am denumit-o:

Budinca reciclata 🙂

 

INGREDIENTE

  • 700 g prajituri uscate: eu am avut cozonac cu nuca si cacao, chec cu fructe de pădure, turta dulce pufoasa, biscuiti cu unt de arahide.
  • 4 oua
  •  650 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar
  • 2 mere
  • 2 linguri seminte chia
  •  esenta de rom si de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca reciclata:

Ungem cu unt o tava mai adanca.

Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri.

Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam.

Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava bucatele de mar. Peste mere adaugam un nou strat de bucatele de prajituri, turnam restul compozitiei lichide iar apoi presaram semințele de chia si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute. Verificam cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca un pic apoi servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 se poate folosi doar cozonac sau un singur fel de prajituri - se adaugă zahar in functie de cat de dulci sunt prajiturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca reciclata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac