Desert cheesecake cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 4 Ian 2021 | 2525 vizualizari

 

 "retete festive de iarna"
Am pregătit acest cheesecake absolut delicios, fără a folosi gelatină. A ieșit foarte cremos și a fost foarte apreciat de către cei care l-au degustat.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt topit
  • pentru crema:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • Decor:
  • ornamente pentru prăjituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata:

Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 

 

Crema:
Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).

Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.

Separat se mixează ciocolata și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine.
Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece

câteva ore până se întărește.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Se decorează cheesecake-ul după imaginație.

TIPS-URI

1

E prima dată când nu folosesc gelatină la cheesecake-ul facut la rece. Până acum îmi era frică să nu fie prea moale. După părerea mea secretul e următorul: se lasă ganachul de ciocolată la rece să se întorească, apoi se mixează 1-2 minute. Frișca (sau smântâna lichidă) se mixează pe jumătate și se amestecă cu celelate ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata