Desert cheesecake cu oreo

de stefy_a in Torturi, 14 Dec 2019 | 4011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti oreo
  • 175 g unt
  • 2 picaturi esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 120 g biscuiti oreo
  • 10 g gelatina granule
  • Decor:
  • bobite de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu oreo:

Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se asaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara (folia am trecut-o pe sub partea inferioara a tavii, astfel incat doar peretii au fost tapetati cu folie alimentara)
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa 30 de minute
Crema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa, timp de 5 minute
– mascarponele se adauga peste frisca dulce si se mixeaza pana la omogenizare

– gelatina se topeste la microunde si se adauga peste crema, mixand energic timp de 1 minut

– biscuitii se rup bucatele si se pun in crema amestecand cu o lingura, pana la „incorporarea” bucatilor de biscuiti in crema

– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru circa 4 ore

– dupa cele 4 ore, se scoate cu grija din tava, se portioneaza si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara