desert cheesecake marmorat cu ciocolata

de vio_dreams in Prajituri, 10 Sep 2013 | 199979 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin si provoaca dependenta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Crema de vanilie:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert cheesecake marmorat cu ciocolata:

Blat: Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.

Crema de ciocolata: Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Crema de vanilie: Batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si il asezam pe un platou. Asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem apoi cremele, alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.

Facem deasupra dungi cu o furculita pentru a crea aspectul de marmorare. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake marmorat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

sweetface_f 1

14.02.2016, 10:53

O prajitura foarte buna! Am facut-o intr-o forma rotunda de tort de 26 cm. Data viitoare insa voi folosi mai putina gelatina la crema - 4 foi de gelatina la fiecare crema.
Multumesc.

jolygina 1

15.05.2016, 00:21

arata super

Carmen 1

05.04.2017, 15:58

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca