Desert clatite a la Ana Lugojana

de Constelatialeu in Dulciuri, 15 Iul 2021 | 4316 vizualizari

 

Le am de mult in plan, dar nu-mi place sa fac clatite, ma enerveaza. Mai bine fac 100 de torturi decat sa perpelesc la clatite....:))))))))

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • cca 450-500 ml lapte dulce 3,5 % grasime ( eu am pus 450 ml si am mai plusat cu inca 30 ml la final)
  • 300 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 50 g stafide
  • 3 galbenusuri
  • Sos de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 30 g amidon
  • 150 g zahar
  • 750 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • esenta de vanilie
  • Bezea
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite a la Ana Lugojana:

Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450 ml lapte si la final am mai adaugat inca 30 ml, era cam groasa compozitia. Am pus putin ulei in tigaia pentru clatite, am alsat sa se incinga, am dat deoparte surplusul de ulei, cu ajutorul unui polonic am format clatita, am copt intai pe o parte, apoi pe partea cealalta. Am procedat la fel cu restul compozitiei. Am format 12 clatite, am folosit doar 10, doua au fost de degustat.

Umplutura : Intr-un castron am pus branza, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si stafidele, am omogenizat. 

Sos de vanilie : Intr-o cratita de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte. Am pus cratita pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase sosul. Am trasa de pe baie de abur cratita si am adaugat si esenta de vanilie.

Bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Asamblare : Am folosit un vas de yena dreptunghiular, cu peretii mai inalti. Am umplut 10 clatite cu umplutura de branza, clatitele le-am impaturit pana am obtinut un dreptunghi. Am asezat in vas clatitele, mi-au intrat 10 buc, cate 5 pe rand. Peste clatite am turnat sosul de vanilie, iar peste sos am ornat cu bezea. Am dat vasul la cuptor pentru cca 20-25 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite a la Ana Lugojana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

16.07.2021, 08:32

Delicioase!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:47

Oh, ce bune trebuie sa fie! Vin eu si ti le perpelesc Cleme, ce dai? ! )) Arata delicios!

Panacris 1

26.07.2021, 18:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite Choco Kebab