Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Mar 2018 | 2564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • cca 450 - 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cca 50 gr. seminte de in
  • 1/2 pachet de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in:

Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul.

Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic.

La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul se desprinde in intregime de mana.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam o ora aluatul la dospit pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Aluatul se transfera din vas pe masa de lucru infainata, se framanta usor sa scoatem aerul din el, apoi se intinde in foaie de 1cm grosime.

Punem untul intr-un castronel, apoi il trecem 30 secunde prin cuptorul cu microunde.

Cu untul astfel topit ungem intreaga suprafata a aluatului in strat generos, apoi presaram din belsug seminte de in pana acoperim untul topit.

Taiem aluatul in 8 parti egale, apoi rulam cornurile si le asezam in tava, lasand suficient loc intre ele pentru casestea vor creste la copt.

Ungem cornurile cu galbenus batut si le lasam la dospit inca 30 minute.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem cornurile rumenite din cuptor s servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu capsune