Desert coronita de Florii (de post)

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Apr 2020 | 3003 vizualizari

 

M-am inspirat de la Rocsi pentru cozonacul de post cu fanta, doar ca eu m-am jucat un pic si am inlocuit pe ici pe colo, prin unlele parti....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 500 g faina 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 250 ml suc fanta
  • 50 g margarina rama, topita
  • un praf de sare
  • un pliculet finesse cu coaja de portocala 
  • 60 g zahar
  • Umplutura
  • nuca macinata cca 100 g
  • cacao cca 1 lingura cu varf
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • suc fanta cca 3-4 linguri
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • stafide
  • cubulete de rahat
  • Pt. uns
  • suc fanta amestecat cu ulei ( se unge la final, cand se scoate din cuptor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert coronita de Florii (de post):

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar.

Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram sarea, restul de zahar si coaja de portocala peste faina. Dupa 10 min incepem sa turnam restul de fanta incalzita si sa amestecam maiaua cu restul de faina si ingrediente, la final adaugam si margarina topita si incepem sa framantam cca 30 min, daca aveti robot cca 10-15 min.

Dupa ce am framantat bine, asezam aluatul inapoi in bol, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 1ora si 30 min sau pana isi dubleaza volumul.

De retinut ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in camera.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam nuca macinata cu cacaua, adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie si la final sucul fanta, omogenizam.

Cand aluatul a crescut suficient,il rasturnam pe blatul de lucru, il impartim in doua ( eu am oprit un pic de aluat ca am modelat cateva floricele ). Intindem prima foaie dreptunghiulara si punem umplutura de nuca pe toata suprafata, apoi adaugam stafide, rulam bine.

Apoi intindem un dreptunghi si din a doua bucata de aluat , pe aceasta asezam bucatele de rahat, rulam bine. Apoi luam ambele rulouri si le impletim, apoi le unim formand o coronita. Deasupra modelam cateva floricele din aluatul oprit si punem in mijlocul fiecarei floricele o bucatica de rahat rosu, iar din rahatul verde formam codite si frunzulite.

Am copt coronita intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sub tava eu am pus un ibric cu apa ca sa nu se arda pe fund, lasam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos si trece testul scobitorii.

Cand este gata. scoatem forma din cuptor, scoatem coronita din forma si o ungem cu suc de fanta amestecat cu putin ulei.

Daca sunteti pofticiosi  si vreti sa mancati asa calda, rupeti nu taiati ccu cutitul......eu sunt pofticioasa.....de fapt cald imi place cozonacul....:D

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

tapetam forma cu hartie de copt, iar baza o ungem cu margarina si un pic de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coronita de Florii (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao