Desert crema de zahar ars

de Sim0na in Prajituri, 13 Mar 2012 | 255456 vizualizari

 

Multumesc Licuta Marin pentru reteta de crema de zahar ars !!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar pentru ars
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca nu prea se topeste ca lumea, am bagat vasul in cuptorul preincalzit, lasand cateva minute, cat sa se fi topit zaharul – fara insa a se arde! Am scos cratita si am rasucit bine pe toate partile, „ungand” bine cratita.

Ouale le-am batut bine cu telul, am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand mereu.

Am pus amestecul de lapte cu oua in oala cu zaharul caramelizat si am asezat cratita cu crema de zahar ars intr-o alta cratita pe baie de apa. Am dat cele doua cratite la cuptor, la foc potrivit ptr cca 1 ora. Eu am gresit si am ales o cratita mai inalta.. si a trebuit sa las mai mult la foc, dar daca folositi o cratita mai larga, crema de zahar ars nu trebuie sa stea decat 45 minute. Sau mai pe intelesul tuturor, o lasam atat cat este nevoie ptr ca amestecul sa fie inchegat ca lumea.

Eu am lasat in cratita la rece pana a doua zi (va dati seama emotii pe mine...).

Am rasturnat crema de zahar ars pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alunella