Desert fursecuri ciupercute

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Sep 2018 | 5568 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fursecuri

  • 200 g unt/margarina
  • 6 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • sare

Pentru umplut

  • gem de prune
  • nuci/alune macinate
  • o lingurita esenta rom
  • Pentru sirop
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • o lingura ulei
  • o lingurita esenta rom

In plus

  • Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri ciupercute:

Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa.

Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.

Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.

Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.

Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.

Procedati la fel cu tot aluatul.

Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.

Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.

Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.

Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.

Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

oanapl 1

16.09.2018, 23:28

Ce pofta mi-ai facut! Mananc toata farfuria pe loc!

gaby_duceag 1

25.09.2018, 08:30

oana, da' fursecurile ni le lasi noua, da? )

Miha 1

26.09.2018, 13:20

Du-ti, tuuu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri ciupercute