Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

de Ina in Dulciuri, 16 Dec 2018 | 6995 vizualizari

 

Dupa ce noua mea "jucarie" a fost testata pe paine si cornuri de post, azi a venit randul retetei de fursecuri spritate inspirate de pe blogul Jamilei. 
Destul de usor de realizat, fragede, aromate si foarte aspectuoase. 

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 500 g unt moale (eu am combinat unt cu osanza de porc)
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie (eu am folosit doar esenta)
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • ciocolata pentru gatit ( ciocolata menaj )
  • praf de nuca de cocos
  • ornamente din zahar, de la Dr. Oetker
Portii: 110
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri spritate, fragede si aromate:

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. 

Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand progresiv viteza mixerului .

Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios. 

Cu aluatul obtinut umplem spritul pentru fursecuri si spritam diverse forme pe care le vom coace in cuptor, pe hartie de copt, cca 15 minute la 175 grade.

Topim ciocolata menaj la microunde sau pe flacara. La nevoie adaugam o lingura de frisca lichida. 

Inmuiem fursecurile pe jumatate in ciocolata topita, le asezam pe un gratar si presaram imediat nuca de cocos sau alte ornamente decor.

Lasam pe gratar pana se usuca glazura de ciocolata.

Pastram fursecurile in cutii inchise ermetic.  

 

TIPS-URI

1

La aceste fursecuri putem folosi unt gras sau osanza de porc, simplu sau combinat.

2

Daca nu avem pistol de spritat putem forma fursecurile si cu alte aparate sau forme de fursecuri, sau folosind o punga si un varf de spritat.

3

Daca sunt pastrate in cutii inchise , se pastreaza fragede mai multe saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate, fragede si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos