Desert gogosi pufoase

de Giuve12 in Dulciuri, 14 Ian 2018 | 2009 vizualizari

 

Gogosi ca la mama acasa! Pofta-i mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un castron, pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care, adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute, pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut, intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm) si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi, le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

15.01.2018, 04:44

Felicitari pentru prima reteta !!! Eu iau doua gogosi pentru o cana cu lapte

Rocsi 1

15.01.2018, 20:35

Chiar imi este pofta de niste gogosi calde!

RuxyRux 1

17.01.2018, 10:15

Minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit