Desert inghetata de cafea

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 4000 vizualizari

 

Daca iubiti cafeaua la fel de mult ca si mine, atunci va recomand sa incercati aceasta reteta! Este un deliciu!
Gust, textura, aroma, toate minunate!

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri (ouă de găină)
  • 4 lg zahăr brut
  • 300 - 400 ml cafea neagră (fără zahăr)
  • 50 ml lapte (de vacă)
  • 2 lg rase cu amidon
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 30 ml amaretto
  • 400 ml smantana naturala
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cafea:

Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr. Înghețata a ieșit destul de dulce și veți vedea mai jos de ce.

Se pregătește cafeaua, se strecoară și se lasă la racit.

Separat, se pregătește o baie de aburi. Într-un vas, se mixează spumă cele 4 gălbenușuri cu cele 4 linguri de zahăr brut. Se transferă vasul pe baie de aburi și se lasă până devin cremoase și capătă consistență. Cafeaua se amestecă cu laptele si cele 2 linguri de amidon și se adaugă, amestecând continuu, peste compoziția de ouă. Se amestecă cu un tel până ce crema capătă consistență și se leagă. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă să se omogenizeze. Odată temperată crema, se adaugă (opțional) și amaretto. Nu se va simți aroma, însă o va intensifica pe cea a cafelei. Se pune în frigider, să se răcească. Separat, se mixează smântâna până devine pufoasă și capătă consistență. Se încorporează crema rece de cafea (pe care o mai savurați cu degetul puțin :))), apoi compoziția se toarnă în vas/ formă/ tavă, etc. Se presară (opțional) boabe de cafea și se depozitează în congelator până a doua azi. Înainte de servire, se ține 10-15 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa ușor cu lingura de înghețată.

Este cea mai bună înghețată pe care am savurat-o până în acest moment și v-o recomand, mai ales dacă sunteți mare iubitor de cafea ca și mine! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert muffins cu biscuiti Oreo